Vedottu on

FAO on vedonnut Svenska Ylen johtoon, jotta freelancereiden ja määräaikaisten työt eivät tyystin loppuisi ruotsinkielisissä toimituksissa. Tässä vetoomus:

Svenska Ylen johdolle

Freelance-ammattiosasto FAO on huolissaan Svenska Ylen syksyn isoista säästöaikeista. Olemme saaneet kuulla, että henkilöstökustannukset ovat nousseet laskettua suuremmiksi, ja sen vuoksi Svenska Yle ei saisi käyttää sijaisia syksyn aikana. Jälleen kerran säästöt osuvat siis suoraan freelancereihin ja muihin pätkätyöläisiin.

Svenska fackavdelningen on omassa kannanotossaan korostanut, että freelancerit, määräaikaiset ja tuntityöläiset ovat tärkeä osa Svenska Yleä. Ilman heitä olisi vaikeaa tai jopa mahdotonta suoriutua jokapäiväisistä töistä. Siitä huolimatta Svenska Yle on nyt lopettamassa yhteistyönsä monien kokeneiden toimittajien kanssa, jotka ovat vuosia tehneet töitä yhtiössä freelancereina tai epävarmoilla, määräaikaisilla tai tuntisopimuksilla.

Vetoamme Svenska Ylen johtoon, jotta se tarkkaan miettisi säästötoimenpiteidensä kohdentamisen. Jos henkilöstöbudjetin määrärahat on käytetty, olisiko mahdollista säästää jossain muissa menoissa, sen sijaan että jälleen kerran säästetään toimituksellista työtä tekevissä ihmisissä.

Kirsi Mattila
puheenjohtaja
Freelance-ammattiosasto FAO
040-5131829

 

Scroll to Top