Puheenjohtajan terveiset, lokakuu 2014

Hei hyvä jäsenistö,

Syksy jatkuu vilkkaana. Meillä kaikilla on useita tilaisuuksia tavata kollegoita ja kouluttautua, eikä (useimmiten) maksa mitään! Joten jos vain suinkin ehditte, kannattaa osallistua. Tällä kertaa tässä viestissä:

• Journalismin päivä ja Journalistirock 17.10.
• Mediaseminaari Isossa Pajassa 22.10.
• Kulttuuriyrittäjille ohjelmaa 27.10.
• Leffaillassa 30.10. Vadelmavenepakolainen
• Rauli Virtanen Pressiklubilla 4.11.
• Hae apurahaa kouluttautumiseen!
• Luottamusmiesvaaleihin voi lähettää ehdotuksia 31.10. asti
• FAOn lakimies on Jussi Salokangas
• Muista FAOn omat kotisivut!

JOURNALISMIN PÄIVÄÄN ENÄÄ PERUUTUSPAIKKOJA, JOURNALISTIROCKIIN VAPAA PÄÄSY

Journalismin päivä järjestetään perjantaina 17.10. kello 9.00 – 17.00. Paikka on Mediakeskus Lume, Hämeentie 135 C, Helsinki. Päivän hinta on liiton jäsenille 50 € (opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille 25 €) ja ei-jäsenille 150 € sisältäen ohjelman, aamukahvin, lounaan ja päiväkahvin. Ohjelma löytyy täältä: www.journalistiliitto.fi/jp/. Tapahtuma on täynnä, mutta voit tiedustella peruutuspaikkoja Juha Rekolalta: juha.rekola(a)journalistiliitto.fi.

Päivä huipentuu Journalistirock-tapahtumaan Gloria-hallissa. Vapaa pääsy! Tapahtuman Facebook-sivuilta saat lisätietoa: https://www.facebook.com/Journalistirock.

EURON KRIISI MEDIASSA

RTTL:n mediaseminaari on keskiviikkona 22.10. klo 12-16.30 Ylen Ison Pajan auditoriossa. Euron kriisi mediassa – myötäilyä, kritiikkiä vai vaikenemista ? Ilmoittaudu 20.10. mennessä seppo.metso(a)yle.fi

VADELMAVENEPAKOLAINEN

Yhdistyneet mediatyöntekijät YMT ja Freelance-ammattiosasto FAO tarjoavat jäsenilleen jälleen leffaillan Kinopalatsissa (sali 3). Tule torstaina 30.10. kello 17. Elokuvana on tällä kertaa ”Vadelmavenepakolainen” ja ennen esitystä vastaavaa tuottaja Ilkka Matila kertoo elokuvan tekemisestä ja taustoista. Leffaeväät kuuluvat ilmaispakettiin!

Ilmoittaudu pian: pirjo.munck(a)yle.fi. Paikkoja on 75 ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

KULTTUURIYRITTÄJYYS PUHUTTAA 

Kulttuuriyrittäjyystapahtumat jatkuvat pitkin syksyä HAAGA-HELIAn tiloissa Pasilassa (Ratapihantie 13, auditorio). Seuraava tapahtuma on maanantaina 27.10.2014 klo 16.00-19.30. Tällä kertaa mukana on erityisesti kuvataiteilijoita, mutta vinkit oman työn esittelemiseen ja markkinointiin tai verkostoitumiseen pätevät varmasti myös media-alan yrittäjille ja freelancereille!  Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään torstaina 23.10. mennessä täällä.

FREELANCERIT MAAILMALLA – KESKUSTELEMASSA RAULI VIRTANEN

FAOn ja SFJ:n yhteinen kansainvälinen jaosto tempaisee ja järjestää Kansainvälisen kyselytunnin Pressiklubilla tiistaina 4.11 klo 18.00-20.00. – Tule siis kuuntelemaan, kyselemään ja keskustelemaan kansainvälisissä kuvioissa kannuksensa tienanneen journalistin kanssa. Vieraana on Rauli Virtanen. Toivomus on, että ilmoittautumisen yhteydessä laitat mukaan jo yhden kysymyksen, johon haluaisit illan aikana vieraaltamme vastauksen. Ilmoittautumiset Maria Markukselle perjantaihin 31.10 mennessä: maria(a)mediaroadservice.com.

APURAHOJA JAOSSA

RTTL:n koulutusrahaston apurahat ovat haettavissa! Apurahoja myönnetään oman ammattitaidon tason säilyttämiseen ja syventämiseen tähtääviin opintoihin, ei kuitenkaan perustason opintoihin sekä yleissivistävään itsensä kehittämiseen, mm. kielitaidon parantamiseen. Suunnitelmissa on jakaa neljä 1600 euron apurahaa ja 12 pienempää eli 800 euron apurahaa. Tosin koulutusrahasto voi päättää apurahojen jakamisesta myös toisin.

Hakulomakkeita saa www.rttl.fi-sivuilta tai RTTL:n toimistosta. Hakuaika päättyy 14.11.2014. Lisätietoja täältä: http://www.rttl.fi/?x103997=202724

LUOTTAMUSMIESVAALIT LÄHESTYVÄT

Joka toinen vuosi järjestettävät luottamusmiesvaalit lähestyvät. Luottamusnaisemme Ingrid Svanfeldt on lupautunut jatkossakin ehdolle. Lisää edustajaehdotuksia voi lähettää 31.10. asti; muistathan, että ehdokkaan taakse pitää kerätä vähintään viisi nimeä. Lisätietoja ehdokasasettelusta ja vaaliasioista saa YOT:n toimistosta keskusvaalilautakunnan sihteeriltä Helena Pekarilalta puh. 4837 tai 040 5059794, e-mail: helena.pekarila(a)yle.fi.

FAON TYÖEHTOASIAMIES

FAOn työehtoasiamies Valtteri Aaltonen on kutsuttu ministerin erityisavustajaksi ja ainakin toistaiseksi faolaiset voivat kysyä lakimiesasioissa neuvoa lehtifriikkujenkin asioista vastaavalta lakimieheltä Jussi Salokankaalta.

MUISTA FAON KOTISIVUT!

Jos mietit, mitä freelancer-rintamalla tapahtuu, kannattaa kurkata FAOn omia kotisivuja: www.fao.fi!

Kuvittelin, että tästä tulisi lyhyt tiedote, mutta asiaahan oli loppujen lopuksi paljon. Vaikka media-alalla ei mene kovin hyvin, koulutusta ja tapaamisia järjestetään. Tulkaa siis mukaan toimintaan, tavataan leffaillassa tai Pressiklubin kansainvälisyyteen keskittyvässä pientapahtumassa. Ja muistakaa hakea apurahoja!

Kirsi Mattila
FAOn puheenjohtaja

Scroll to Top