SJL:n osuuskunta Mediakunta on aloittanut toimintansa

MEDIAKUNTA ON STARTANNUT

Journalistiliiton osuuskunta Mediakunta starttasi 9. tammikuuta. 17.1. mennessä osuuskuntaan oli liittynyt jo 22 jäsentä. Itsekin liityin 100 euron panoksella jäseneksi kannatusmielessä, vaikka satunnaiset keikkani teenkin varmasti edelleen oman osuuskuntani Icebreaker Productionsin kautta, kun olen sen kautta tottunut toimimaan.

Toiminnanjohtaja Maiju Mitrunen on aloittanut vauhdikkaasti; hän on jo laittanut Tekesille ensimmäisen rahoitushakemuksenkin sisään. Maiju vastaa osuuskunnan hallinnoinnista, jäsenten neuvonnasta, jäsenhankinnasta, tilaisuuksien järjestämisestä ja Mediakunnan tunnetuksi tekemisestä. Maiju on niin ponteva tyyppi, että varmasti hän ennen pitkää hankkii myös työtilaisuuksia osuuskuntalaisille. Aluksi idea on kuitenkin se, että osuuskuntalaiset hankkivat itse hommansa, niin kuin freemaailmassa muutenkin on laita.

Mediakunnan perustamisvaiheen hallitus (pj. Jussi Salokangas, siht. Anna Kähkönen, jäsen Kirsi Mattila) kokoontuu seuraavan kerran helmikuun alussa. Tarkoitus on mm. päättää jäsenkokouksen järjestämisestä. Jäsenkokouksessa perustamisvaiheen hallitus eroaa ja osuuskunnalle valitaan varsinainen hallitus

Jos sinulla ei ole firmaa, mutta tarvitsisit sellaisen, koska asiakkaasi/työnantajasi haluaa, että laskutat, Mediakunta on oiva vaihtoehto. Myös silloin kun asiakkaasi/työnantajasi kyllä on valmis perimään verot, mutta ei maksamaan työn sivukuluja, kannattaa harkita Mediakuntaan liittymistä. Mediakunta voi lähettää laskun ja maksaa työnantajalle kuuluvat maksut ja verot. Laskutuksessa on kaikki nämä maksut tietysti otettava huomioon, mutta näin sinun ei tarvitse ryhtyä yrittäjäksi, jollet itse halua.

Mediakunnan liittymismaksu on 100 euroa ja jatkossa palkasta otetaan 10 prosenttia osuuskunnan pyörittämiseen (toiminnanjohtajan palkkaan ja kirjanpitopalveluihin). Huomaa, että kymmentä prosenttia ei oteta kokonaislaskutuksesta, vaan ainoastaan palkasta, kun kulut on ensin maksettu päältä. Pitää myös muistaa, että rahalle saa vastineeksi palvelua! Mediakunnan ei myöskään ole tarkoitus tuottaa voittoa, vaan vuoden lopussa, jos Mediakunnalle syntyy laskutuksesta ylijäämää, se voidaan jakaa takaisin jäsenille osuuspääoman korkona laskutuksen suhteessa.

Käykääpä tutustumassa Mediakunnan nettisivuihin: www.mediakunta.fi

Ja jos haluat liittyä jäseneksi, se käy helposti sivuilla: http://mediakunta.fi/jaseneksi/

Scroll to Top