Yhtyneet-lomake tuottajan ja freelancerin avuksi – lataa talteen!

FAOn sivuilta löytyy nyt uusi lomake, joka on apuväline kun neuvotellaan freelancerin keikkatyöstä tai muusta Yhtyneet-sopimuksella tehtävästä työstä. Jos olet Ylen määräaikainen työntekijä tai freelancer, tutustu tähän! Jos olet sopimassa Yhtyneet-työstä, täytä lomake yhdessä tuottajasi kanssa. Lomakkeeseen pääset suoraan tästä. >>

Lomake löytyy jatkossa myös kohdasta FAO>Työehtosopimuksia>Yhtyneet-lomakepohja työsopimuksille eli täällä: https://fao.fi/edunvalvonta/tyoehtosopimuksia/

Yhtyneet-sopimuksen käyttö on yleistynyt ja monet kesätyöntekijät ja muut määräaikaiset työntekijät saavat nyt Yleisradiolta tarjouksia jatkosta tällä sopimuksella. Yhtyneet-sopimus ei kuitenkaan ole tuttu tuottajille ja virheitä tapahtuu helposti. Uusi lomake sekä itse sopimukseen ja erityisesti sen palkkioliitteisiin perehtyminen auttaa.

Kun teet free-töitä Ylelle, varmista ensin, onko kyseessä aikapalkkasopimus vai Yhtyneet-sopimuksen mukainen freelance-keikkatyö. Jos kyseessä on keikkatyö, josta maksetaan ns. suoritepalkkaa (eikä aikaan sidottua palkkaa), lomake auttaa palkkion määrittelyssä; se on käytönnössä Ylen ja freelancerin välinen työsopimus. Palkkio koostuu paitsi perustariffista, myös monenlaisista lisistä ja korvauksista, ja ne on kaikki huomioitu lomakkeessa. Lomakkeen täyttämällä voit varmistaa, että sinulle maksetaan Yhtyneet-työehtosopimuksen mukaista palkkaa lisineen ja erillisine korvauksineen.

Mikäli jokin asia mietityttää, ota yhteyttä FAOn luottamusmieheen Ingrid Svanfeldtiin (ingrid.svanfeldt(a)iki.fi tai puh. 040-5872797). Tuottajia voi pyytää olemaan yhteydessä YLE HR:n päällikköön Sami Toiviaiseen (sami.toiviainen(a)yle.fi).

Lomake löytyy myös YLE+:n kohdasta: \”HR ja henkilöstöasiat\” ja ”lomakkeet” eli tänne: https://yleplus.yle.fi/#/e?url=https:%2F%2Fsites.google.com%2Fa%2Fyle.fi%2Ftoissa-ylessa%2Fhenkilostoasiat%2Flomakkeet

Scroll to Top