FAOn terveiset: uusi hallitus ja koulutustarjontaa

Hei kaikki jäsenet!
FAOn vuosikokous pidettiin tiistaina 29. maaliskuuta, paikalla oli kolmisenkymmentä osallistujaa. Tässä tervehdyksessä asiaa uudesta hallituksesta ja ennätysmäärä tietoa koulutuksista ja muista riennoista.
• Uusi hallitus aloittaa
• Jokes-stipendit Pohjoismaiseen freeseminaariin pian hakuun
• TES-neuvottelut käydään jo keväällä – vastaathan kyselyyn!
• Freeseminaariin Hämeenlinnaan 6.-7.5. mahtuu vielä!
• Kemia-koulutusta 6.4.
• Salamarock Tavastialla 6.4.
• Uravalmennus – ilmoittautuminen alkaa 7.4.
• Sanan valta -koulutus 19.4.
• Freelancereihin kohdistuva vihapuhe aiheena 20.4.
• Opiskelijaseminaari 21.4.
• Tutki-konferenssi 22.-23.4.
• Koulutusta yrittäjille 23.4.
• Pientoimitukset Turussa ja Kouvolassa: työsuhdetietoutta
• Vierumäen lomatalot haussa
• Uusi luovien alojen rekrytointipalvelu
 
VUOSIKOKOUS HELKASSA
FAOn vuosikokouksessa oli ilahduttavan runsas osanotto. Kokouksen avauksena nähtiin Hanna Onttosen video pohjoismaisen yhteistyön eduista ja haasteista ja tervehdyksiä esittivät Maija Raninen Journalistiliitosta, Aura Neuvonen RTTL:n ja YMTin puolesta, Anna Kähkönen ja Maria Markus Suomen freelance-journalisteista sekä Ruotsin free-yhdistyksen puheenjohtaja Rickard Jakbo ja Tanskan free-yhdistyksen varapuheenjohtaja Morten Bergholt.
Allekirjoittanut jatkaa puheenjohtajana ja hallituksesta löytyy sekä kokemusta että uusia ajatuksia – mukana on kahdeksan vanhaa ja neljä uutta jäsentä: Nina Donner, Juha Hakala, Irmeli Heliö, Miika Lauriala, Tiina Madisson, Päivi Mustajärvi, Kalle Niemi ja Hanna Onttonen jatkavat ja uusina aloittavat Eero Mattila, Katri Nisula, Kati Oksman ja Mirjami Ylinen.
 Olemme monipuolinen porukka toimittajia, av-kääntäjiä, moniosaajia. Todella hyvällä mielellä voidaan suunnata tulevaisuuteen!
 
 JOKES-STIPENDIT NORJAAN PIAN HAKUUN
Tarkkailkaa sähköpostianne, sillä pian voimme laittaa stipendit Norjan Pohjoismaiseen freeseminaariin hakuun. Seminaari on 20-22. toukokuuta Ilsetrassa.
 
TES-NEUVOTTELUT KEVÄÄLLÄ – KYSELY POHJAKSI
 SJL noudattaa kilpailukykysopimuksen aikataulua ja tästä johtuen Yhtyneet-sopimus kuten muutkin työehtosopimukset on hyväksyttävä 31.5. mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että neuvottelut käydään todennäköisesti toukokuussa erittäin tiiviissä aikataulussa. Kustannusvaikutuksia ei tälläkään kierroksella saa tulla.
 Jos teet tai olet tehnyt Yleisradiolle työtä, josta on maksettu Yhtyneet-sopimuksen mukaisia palkkioita, vastaathan kyselyyn, jos et ole sitä jo tehnyt:
 
 
FREESEMINAARIIN MAHTUU VIELÄ!
Osallistujat valitsevat haluavatko he keskittyä tiedonhankintaan vai mobiilivideoon. Mukaan mahtuu 50 liiton freejäsentä (25 kumpaankin pienryhmään). Liitto maksaa koulutuksen, matkan, majoituksen ja ateriat. Jos paikat loppuvat kesken, etusija annetaan niille, jotka eivät osallistuneet seminaariin viime vuonna.
Molemmille pienryhmille on erikseen omat ilmoittautumissivut, jotka löytyvät tapahtumakalenterista. Lisätiedot koulutusasiamies Nina.Porra(at)journalistiliitto.fi
 
JOHDATUS KEMIAAN
Kemiaa 6.4. klo 11-17! Mukaan mahtuu 60 liiton jäsentä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova! Osallistuminen on ilmainen, mutta liitto perii 45 euron maksun, jos peruutat osallistumisen 23.3. jälkeen tai jäät pois koulutuksesta ilman lääkärintodistusta.
 
SALAMAROCK TANSANIAN HYVÄKSI
Keskiiviikkona 6.4. klo 19-00.00 järjestettävä Salamarock Tavastialla, Urho Kekkosen katu 4-6 kerää rahaa mm. Tansanian nuorten ja vammaisten radiotoimintaan. Lavalla nähdään esim. Pertti Kurikan Nimipäivät ja 90-luvulta tuttu Juustopäät.
Liput: Tiketistä ennakkoon 14€ (ovelta 16€)
 
HUIPPUSUOSITTU URAVALMENNUS HAKUUN 7.4.
Journalistiliiton uravalmennuksen seuraava ilmoittautumispäivä on 7. huhtikuuta kello 8 alkaen. Silloin on jaossa 30 paikkaa. Palveluun kannattaa rekisteröityä jo ennen ilmoittautumispäivää osoitteessa urapalvelut.fi/journalistiliitto. Rekisteröityneille on tarjolla mm. videovinkkejä työnhakuun. Syksyllä avataan vielä kolmas ilmoittautuminen puhelin- ja verkkovalmennusta sisältävään palveluun.
Lisätietoja Journalistiliiton koulutusasiamieheltä osoitteesta nina.porra@journalistiliitto.fi.
 
SANAN VALTA: MITEN TIIVISTÄT TIEDON VERKOSSA
Sanan valta -koulutus saa jatkoa 19.4.! Tällä kertaa keskitytään retoriikkaan ja tiedon tiivistämiseen erityisesti verkossa – perinteisiä narratiivisia hyveitä unohtamatta. Koulutuksessa voit virittää myös some-osaamisesi uuteen iskuun. Journalistiliitto järjestää koulutuksen yhdessä Tiedetoimittajien ja Terveystoimittajien kanssa. Liitto on varannut koulutukseen 40 paikkaa. Koulutus on maksuton, lounaslipukkeen hinta on 10 euroa. Sitovat ilmoittautumiset 8.4.2016 mennessä. Peruutus ilman lääkärintodistusta johtaa 50 euron peruutusmaksuun.
Lisätiedot koulutusasiamieheltä nina.porra@journalistiliitto.fi
sekä ilmoittautumislinkin takaa täältä:
 
FREELANCEREIHIN KOHDISTUVA VIHARYÖPYTYS
SFJ järjestää keskustelun freelancereihin kohdistetusta viharyöpytyksestä 20.4. klo 17 eteenpäin Pullman Barissa. Tilaisuus ilmainen, mutta ilmoittautuminen pakollista. 35 ensimmäistä mahtuu mukaan.
 
FAON OPISKELIJASEMINAARI (JO TOISTA KERTAA!)
Alan opsikelijoita kutsutaan Freelance-ammattiosaston opiskelijaseminaariin Metropolian tiloihin Hämeentie 161 Helsinkiin torstaina 21. huhtikuuta kello 12-15.
Iltapäivän kestävässä seminaarissa etsitään oikeat suuntaviivat media-alan koulutuksen kehittämiseen sekä kuullaan neuvoja ammatillisen minän kehittämiseen. Paikalla ovat muun muassa Anne Leppäjärvi (Haaga-Helian journalismin koulutusohjelman johtaja, Vuoden journalistinen teko –palkinnonsaaja 2016), Saija Uski (media-alalla yli 20 vuotta toimittajasta vastaavan tuottajaan, Audiovisuaalisen viestinnän tutkintotoimikunnan jäsen) ja Emil Elo (Kauppalehden toimittaja, Jatkoaika.comin entinen päätoimittaja) sekä Opetus- ja Kulttuuriministeriö. FAOn puheenvuoron esittää luottamusnaisemme Ingrid Svanfeldt.
Tarjolla on myös kahvia ja pullaa. 
Matkakulut korvataan Journalistiliiton jäsenille. Jäseneksi voi liittyä vaikka paikanpäällä!
Viimeinen ilmoittautumispäivä on 13.4.2016. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Peruutuksista 13.4.2016 jälkeen pyydtään viiden (5) euron korvauksen.
Lisätietoja:
Kamilla Rajander, kamilla.rajander(a)metropolia.fi, 050 430 2624
Ari Ojanperä, ari.ojanpera(a)metropolia.fi, 050 494 0058
 
NODA16 TUTKI!2016 -KONFERENSSI
Konferenssi järjestetään Helsingissä 22.–23. huhtikuuta. Ilmoittautuminen auki 31.3. asti. Konferenssiin on ollut auki Jokes-apurahahaku. 235 euron osallistumismaksu kattaa ohjelman lisäksi kaksi lounasta, kahvin ja päivällisen.
 
 YRITTÄJÄKOULUTUS ALOITTELIJOILLE JA KOKENEILLE
STTK ja Suomen Journalistiliitto järjestävät yhteisen koulutuspäivän lauantaina 23.4.2016 klo 10.00-15.00.
Koulutuksessa aiheena muun muassa myyminen ja verotus.
Tilaisuus on maksuton STTK:n liittojen ja SJL:n jäsenille. Tilaisuuteen mahtuu 100 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 
PIENTOIMITUSTEN TYÖSUHDETIETOUS
Pienissä työpaikoissa (paikallisradiot ja –tv:t, pienkustantamot…) työskenteleville toimittajille Turussa 24.4. ja Kouvolassa 14.5. koulutusta TYÖSUHDEASIOISTA
Pientoimitusten työsuhdetuntemusta halutaan parantaa ja siksi Suomen journalistiliitto tulee maakuntiin kouluttamaan, jotta osallistuminen olisi mahdollisimman helppoa.
Koulutukseen voi osallistua yli osasto- ja yhdistysrajojen. Ainoa kriteeri on se, että osallistuja kuuluu journalistiliittoon
 
VIERUMÄEN LOMATALOT HAUSSA
Journalistiliiton jäsenille tarkoitetut Vierumäen lomatalot ovat nyt varattavissa toukokuusta joulukuuhun. Tee hakemus täällä:
ja lue lisää liiton lomataloista täällä:
 
TEMEN REKRYTOINTIPALVELU
Teatteri- ja mediatyöntekijät eli Teme on perustanut uuden rekrytointipalvelun, joka on avoin, ilmainen, kansainvälinen ja mainoksista vapaa. Työtä kaikille / Work for all on luovien alojen rekrytointipalvelu. Rekisteröityä voi täällä:
 
Hengästyttävän paljon on ohjelmaa tarjolla. Mutta yrittäkää ehtiä edes johonkin! Koulutuksissa ja muissa tapahtumissa näkee myös kollegoita, ja sitä freelanceritkin tarvitsevat.
 
Kirsi Mattila
FAOn puheenjohtaja
Scroll to Top