Freelancereiden työt Ylessä vähenevät

Yle irtisanoo 74 henkilöä yt-neuvottelujen tuloksena. Neuvotteluesityksessä arvioitu irtisanomisten enimmäismäärä oli 185 henkilöä. Säästöihin päästiin muun muassa vähentämällä freelancerien työtä. Freelance ammattiosaston puheenjohtaja Kirsi Mattilan mukaan freelancereilla ei ollut edustajaa yt-neuvotteluissa.

\”Jälleen kerran voidaan todeta, että laki suojaa vakituisia työntekijöitä, ei freelancereita. Vaikka Yleisradiolle työskentelevillä freelancereilla on esimerkiksi Yhtyneet-työehtosopimus se ei takaa heille tietenkään töitä. Ylessä freelancereiden työtä on kuitenkin perinteisesti arvostettu ja freelancereiden panos ohjelmatuotannossa on ollut tärkeä, Mattila toteaa.

\”Tuntuu pahalta, että neuvotteluissa tyynesti sovitaan, että freetyötä vähentämällä voidaan saavuttaa osa tavoitelluista säästöistä. Varsinkin kun paikalla ei ole ketään puolustamassa freelancereiden oikeutta työhön ja toimeentuloon, hän jatkaa.

Yt-neuvottelujen taustat ja Irtisanomisten jakautumisen yksiköittäin voit lukea Journalistiliiton sivuilta.

Scroll to Top