Erkko Lyytisestä Ylen yhteisrahoitteisten dokumenttielokuvien ja Dokumenttiprojektin tuottaja

Erkko Lyytinen korvaa ensi vuoden alussa Ilkka Vehkalahden Ylen yhteisrahoitteisten dokumenttielokuvien ja Dokumenttiprojektin tuottajana. Maaliskuussa eläkkeelle jäävä Vehkalahti aloitti Ylen Dokumenttiprojektin tuottajana jo vuonna 1998.
\”Erkko Lyytinen astuu isoihin saappaisiin, sillä Iikka Vehkalahden merkitys dokumenttielokuvan maailmassa on ollut valtava. Hän on puolustanut suomalaisen dokumenttielokuvan asemaa niin kotimaassa kuin kansainvälisillä foorumeilla, kehittänyt uusia dokumenttielokuvan tuotannon ja jakelun muotoja sekä Suomessa että ulkomailla ja henkilökohtaisella sitoutumisellaan ja panoksellaan todistanut sisällön ja laadun merkityksestä niin dokumenttielokuvan tekijöille kuin Ylelle\”, sanoo Yle Asian päällikkö Ilkka Lehtinen.
Erkko Lyytinen on toiminut Ylen dokumenttitoimituksen tuottajana vuodesta 2010 ja vastannut Ylen omatuotantoisista pitkistä dokumenteista. Vuodesta 2012 hän on vastannut myös Dokumenttiprojektin ohjelmistosuunnittelusta. Hän on lisäksi tuottanut dokumentti- ja realitysarjoja. Lyytinen on ohjannut dokumenttielokuvat Rajaseudun poikamiehet (2003), Kainuun tähti (2004) ja Puhdistus (2007) sekä useita tv-dokumentteja ja -sarjoja. Hän toimi myös DocPoint-festivaalin taiteellisena johtajana 2008–2011.
Scroll to Top