Itsensätyöllistäjä: Hyödynnä luottamushenkilön ja liiton apu

Itsensätyöllistäjä: Mediatalon luottamushenkilö voi auttaa sinua. Hän tuntee talon tavat, käytännöt ja henkilöt.

 

Luottamushenkilöt voivat aiempaa paremmin tukea myös itsensätyöllistäjiä.

Journalistiliiton luottamushenkilöille suunnatuissa koulutuksissa on mukana pysyvästi myös itsensätyöllistäjiin liittyvää asiaa. Taustalla on tavoite siitä, että luottamushenkilöt voivat aiempaa paremmin tukea myös itsensätyöllistäjiä.

Alan työehtosopimuksissa on kirjaus, jonka mukaan pääluottamushenkilöllä on oikeus saada tietoa siitä, miten mediatalo käyttää freelancer-työtä. Jos luottamushenkilö ei osaa vastata johonkin kysymykseen, hän pystyy ohjaamaan eteenpäin Journalistiliiton asiantuntijoille.

Katso tästä vinkit!

MILLOIN KANNATTAA OLLA YHTEYDESSÄ LUOTTAMUSHENKILÖÖN?

Mikäli sinulle tulee kysymyksiä työn tekemisestä tietylle mediatalolle, ole yhteydessä talon luottamushenkilöön. Hän tuntee talon tavat, käytännöt ja henkilöt.

MITÄ TIETOA LUOTTAMUSHENKILÖILLÄ ON FREELANCEREISTÄ?

Alan työehtosopimuksissa on kirjaus, jonka mukaan pääluottamushenkilöllä on oikeus saada tietoa siitä, miten mediatalo käyttää freelancer-työtä. Jos luottamushenkilö ei osaa vastata johonkin kysymykseesi, hän pystyy ohjaamaan sinut eteenpäin Journalistiliiton asiantuntijoille. Journalistiliitto on aloittanut syksyllä 2023 freelancer-asioiden sisällyttämisen pysyväksi osaksi liiton luottamushenkilöille suunnattuja koulutuksia.

MITEN LÖYDÄN LUOTTAMUSHENKILÖN?

FAO:n luottamushenkilö on Jaakko Sauvola. Voit olla yhteydessä luottamushenkilöön sähköpostitse jsauvola(at)gmail.com tai puhelimitse numeroon 040 775 4681.

Voit myös aina olla yhteydessä Suomen Journalistiliiton lakineuvontaan. Maksuton lakineuvonta puhelimitse numerossa 044 7555 000 (arkisin klo 13-16, heinäkuussa klo 13-15) tai sähköpostilla lakineuvonta@journalistiliitto.fi.

MISSÄ ASIOISSA OLEN YHTEYDESSÄ LIITTOON?

Jos kaipaat neuvoja palkkion muodostumisesta ja siitä, mitä kuluja palkkion tulee kattaa. Jos sinulla on hankaluuksia saada kanssasi sovittua palkkiota. Liitto osaa neuvoa myös tekijänoikeusasioissa ja yrittäjän eläkevakuutusasioissa sekä veroasioissa.

 

Mika Heijari / SJL, Niilo Turunen / FAO

Scroll to Top