Radio-ohjelmien uusintakorvauksia maksetaan taas

Onko sinun vanhoja Yhtyneet-sopimuksen puitteissa maksettuja radio-ohjelmiasi, esimerkiksi ennen kevättä 2010 ensilähetettyjä radiodokumentteja uusittu vuonna 2020?

Kannattaa kysyä asiasta tuottajalta, jotta saat sinulle kuuluvan uusintakorvauksen. Korvauksia ei saa, ellei itse ilmoittaudu saajaksi.

Tuottajien pitää kertoa tiedot eteenpäin ennen maaliskuun loppua. Toimi siis nyt!

Myös tv-ohjelmien tekijöitä etsitään, jotta korvaukset saadaan perille

Kannattaa myös tarkistaa, oletko oikeutettu muihin Kopiosto-korvauksiin. Televisio-ohjelmille kertyy vuosittain tekijänoikeuskorvauksia, joita ei pystytä maksamaan tekijöille puutteellisten tietojen vuoksi. Haussa olevat tekijät selviävät oheisesta linkistä https://www.kopiosto.fi/kopiosto/tuntemattomat/.

Jokainen voi käydä itse katsomassa, onko listalla jokin ohjelma, jonka tekemiseen on jossain roolissa – graafikkona, kuvaajana, käsikirjoittaja tai toimittajana, ohjaajana, kääntäjänä, näyttelijänä etc. osallistunut. Listat ovat nyt vuosilta 2017, 2018 ja 2019. Kopiosto säilyttää näitä tietoja kolme vuotta.

Ja tietysti Kopiosto-valtakirja omien tekijänoikeuksien valvomisesta pitää olla luovutettuna Suomen Journalistiliitolle, jotta on oikeutettu korvauksiin.

Scroll to Top