YLE +: sivuilta hyvä uutinen!!!

Freelancereille Eazybreak-lounasseteli käyttöön 30.9.2020 saakka.

Koronatilanteen rajoittaessa Pasilassa ruokailemisen mahdollisuutta, freelancereilla on käytettävissään sopimuslounaan lisäksi nyt myös Eazybreak -lounasseteli (Eazybreak-applikaatiossa) 30.9.2020 saakka.
Yhtyneet-sopimuksen piirissä olevilla työsuhteisilla freelancereilla on työehtosopimuksen mukaan vähintään kuuden tunnin työpäivinä oikeus henkilökuntahintaiseen ruokailuun yhtiön henkilöstöravintoloissa Pasilassa ja Mediapoliksessa. Tämän sopimuslounaan enimmäishinta vuonna 2020 on 10,70 euroa. Työntekijän omavastuu on kiinteä 6,86 euroa.

Eazybreak-lounasseteli toimii lähes 5 000 ravintolassa ympäri Suomen. Ravintoloiden tiedot löydät applikaation kautta tai Eazybreakin kotisivuilta. Lounassetelin arvo on työntekijän lounaskohtaisesti tekemän valinnan mukaan enintään 10,70 €. Työntekijän osuus on 75 % arvosta (vähintään 6,80 e).
Työsuhteen voimassa ollessa Eazybreak jakaa freelancereille automaattisesti sekä sopimuslounaan että Eazybreak-lounasseteleiden osto-oikeuden. Mahdollista tarvetta jatkaa Eazybreak-lounassetelin käyttöä tarkastellaan uudelleen syksyllä.

Mikä ei muutu?

Työsopimuksen tekijät toimivat lounasoikeuksien antamisessa kuten ennenkin.

Freelancereiden eli suoritepalkkaisten on edelleen maksettava
omavastuuosuutensa ennakkoon Eazybreakin Lompakko -toiminnon kautta.

Yhtiön tukemien lounaiden ostaminen on sallittua ainoastaan
tosiasiallisina vähintään kuuden tunnin työpäivinä. Kaikkia
Eazybreak-järjestelmän antamia lounasoikeuksia ei siis voi käyttää,
jos tosiasiallisten vähintään kuuden tunnin työpäivien määrä on
vähäisempi. Työpäivänä käyttämättä jäänyttä lounasoikeutta ei voi
myöskään siirtää myöhemmin vapaa-aikana käytettäväksi.

Scroll to Top