FAOn terveiset: Mitä freelancer haluaa Journalistiliitolta?

Hei hyvät jäsenet,

On pimeää, kylmää, siksi kutsumme teidät valoon, lämpimään! FAO järjestää pikkujoulut teemalla \”Mitä freelancer haluaa Journalistiliitolta?\” Pääasia on kokoontua yhteen, tutustua ja pitää hauskaa! Koska tänä vuonna meillä ei ole jäsenmatkaa, on kaikki paukut tässä jäsentapahtumassa. Ensi vuonna sitten matkustamme Albaniaan, siitäkin tarkemmin tässä jäsenkirjeessä:

• Ilmastonmuutosseminaari toimittajille 17.11. – ILMOITTAUDU 10.11. MENNESSÄ!
• Helsingin leffatapahtumia
• Parhaat pikkujoulut ikinä 2.12.!
• Myös RTTL järjestää pikkujoulut – tulkaa mukaan jo 27.11.
• Jäsenmatka Albaniaan 17.3.–22.3.2016
• RTTL:n koulutusapurahat haussa

HUIPPUMIELENKIINTOINEN SEMINAARI ILMASTONMUUTOKSESTA

Tule mukaan tiistaina 17.11. klo 17 – 20 ennakkokierrokseen Luonnontieteellisen museon Muutosta ilmassa -näyttelyyn ja osallistu ilmastonmuutosseminaariin. Paikalla Helsingin yliopistojen tutkijoita ja Suomen delegaation mukana Pariisin ilmastokokoukseen matkaava WWF:n ilmastoasiantuntija.
Lyhyissä tietoiskuissa Helsingin yliopiston asiantuntijat kertovat ilmastonmuutoksesta ja sen tutkimuksesta, esimerkiksi muuttolintujen reaktioista, lajien avustetusta leviämisestä ja lainsäädännön ongelmista, polttoaineiden bio-osuuksista, aiemmista ilmastonmuutoksista, jättimäisistä laavapurkauksista ja elämän historiasta sekä ekosysteemien biokemiallisista kierroista ja sademetsien hiilinieluista. Tilaisuuden lopussa on aikaa keskustelulle, kysymyksille.
Kahvitarjoilu.
Ilmoittautumiset 10.11. mennessä tästä linkistä avautuvalla lomakkeella http://goo.gl/forms/Lkm9jhXoae Paikkoja on rajoitetusti.

HELSINGISSÄ TAPAHTUU

32. Helsingin lyhytelokuvafestivaali järjestetään 11.-14. marraskuuta.
Esityksiä on mm. Orionissa, Andorrassa, Dubrovnikissa ja Forum Boxissa. Uutena tapahtumapaikkana syksyn festivaalilla on mukana Teurastamolla sijaitseva Flavour Studio. Festivaalilla kilpaillaan animaatioiden, dokumenttien, fiktioiden ja kokeellisten elokuvien sarjoissa. Kettu-palkinnon voittaja valitaan.
DocFilm Helsinki – Matka kaupungin muistiin -näyttely avautuu puolestaan Kaupungintalon Virka-galleriassa, Sofiankatu 1:ssä. Näyttely ja erilaisia elokuvaesityksiä 18.11.2015–31.1.2016. Avoinna ma-pe 9–19 ja la-su 10–16. Vapaa pääsy.

OLISIPA KIVA TAVATA FAON PIKKUJOULUISSA!

FAOn pikkujouluissa keskiviikkona 2. joulukuuta on tarjolla paitsi ruokaa ja tervetuliaisjuoma, myös ohjelmaa: stand-up-koomikko Risto K. Järvinen kertoo, mitä freet haluavat ay-liikkeeltä (haluavat, mutta saavatko?) ja laulaja Marion Melnik luo tunnelmaa lauluillaan. Ennen kaikkea jokaisella on nyt mahdollisuus tavata kollegoita!
Tämä on myös mainio tilaisuus tavata meitä FAOn hallituksen jäseniä. Olen lupautunut pitämään humoristisen puheen. Puhe ei ole pitkä, tai jos on, se on oma vikanne, sillä yksin en aio puhetta pitää!
Paikka on vähän hienompi – coctail Ravintola A21 Dining, Kalevankatu 17 – ja tunnelma on juhlava ja kotoisa!
Juhla on jäsenille ilmainen, pitempimatkalaisten matkat maksetaan, ja jos sinulla ei ole omaa yöpymispaikkaa, FAOn hallituksen jäsenet majoittavat kollegoitaan!
Ilmoittaudu Sepolle, seppo.metso(a)yle.fi pian, mutta viimeistään 25.11.! Ilmoita myös majoitustarpeesi.

RTTL JUHLII MYÖS

Kuinka ollakaan myös RTTL on monen vuoden tauon jälkeen päättänyt järjestää pikkujoulut.
RTTL:n pikkujoulujuhlaa vietetään marraskuun 27. päivänä klo 19:30 alkaen. Paikka on Golden Classics Cafe & Bar, Tyynenmerenkatu 6, Jätkäsaari Helsinki. Juhlapaikka on pitkän punatiilisen makasiinirakennuksen kaupungin puoleisessa kulmassa ja ovella päällä loistaa punainen kirjainyhdistelmä: BAR. Perille tuo esimerkiksi raitiovaunu nro 9 rautatieasemalta.
Tarjolla on buffetpöytä sekä kohtuudella juotavaa. Musiikista vastaa trio, jossa on Suomen johtava rock\’n\’roll-pianisti-laulaja Mr Breathless.
Tuo mukanasi pieni, maksimissaan 5 euron arvoinen lahja joulupukin konttiin. Tilaisuus on maksuton, mutta matkakuluja ei korvata.
Tarjoilun järjestämiseksi tilaisuus vaatii ennakkoilmoittautumisen 16.11. mennessä. (Varatusta käyttämättömästä paikasta laskutetaan 30 euroa. ) Ilmoittautumislomake on sivulla:
https://rttl-fi.directo.fi/tapahtumat/?x117577=250137

JÄSENMATKA ALBANIAAN 2016

Nyt on aika ilmoittautua FAOn jäsenmatkalle Albaniaan 17.3.–22.3.2016.
Matkan vetäjä on kokenut Albanian matkaopas Nils-Erik Friis ja ohjelma on suorastaan hengästyttävän upea: Tutustumme Tiranan nähtävyyksiin, mediatilanteeseen Albaniassa, historialliseen Krujën basaariin ja linnaan sekä tavalliseen albanialaiseen kotiin Fushe Krujëssa, vierailemme myös Elbasassa ja tutustumme diktaattori Enver Hoxhan rakennuttamiin bunkkereihin, vierailemme viinitilalla, tutustumme Unescon maailmanperintöön kuuluvaan Beratin vanhaan kaupunkiin ja muihin nähtävyyksiin sekä Durresin amfiteatteriin ja rantabulevardiin. Ateriat kuuluvat suurimmaksi osaksi matkan hintaan.
Matkalta on myös loistava mahdollisuus tehdä juttuja Suomen mediaan. Esimerkiksi: Miksi Suomeen tulee turvapaikanhakijoita Albaniasta? Mikä ilmiön taustalla on? Tai ehkä sinulla on muita juttuideoita – voit olla myös etukäteen yhteydessä Nils-Erik Friisiin (friis@friisresor.eu) ja kysyä mahdollisuuksista toteuttaa ideoitasi.
Mukaan mahtuu 22 jäsentä. 20 paikkaa on varattu \”tavallisille\” jäsenille, joiden matkaa tuetaan á 400 euroa/matkalainen arkistoapurahasta ja 2 opiskelijajäsenille, joiden matkaa tuetaan á 500 euroa/matkalainen jäsentoimintarahoista.
Matkan kokonaishinta on näillä näkymin 880 euroa/matkalainen; hinta voi muuttua hiukan, jos esimerkiksi lentokenttäverot tms. muuttuvat. Omavastuu on siis noin 440-340 euroa riippuen siitä, onko matkalainen tavallinen jäsen vai opiskelija. Ennen joulua tulee maksuun ensimmäinen 100 euron erä matkan hinnasta ja loppu omavastuu maksetaan ensi vuoden puolella.
Sitovat ilmoittautumiset tarvitaan 4.12.2015 mennessä. Ne voi tehdä Sepolle, seppo.metso(a)yle.fi.

RTTL:N KOULUTUSAPURAHASTON APURAHAT NYT HAUSSA

Apurahoja myönnetään ammattitaidon syventämiseen tähtääviin opintoihin ja yleissivistävään itsensä kehittämiseen, mm. kielitaidon parantamiseen. Jaossa on kolme 1500 euron apurahaa ja 12 apurahaa, jotka ovat 800 euron suuruisia. Tosin koulutusrahasto voi päättää apurahojen jakamisesta myös toisin. Oleellista on, että perustelet hakemuksesi hyvin! Hakemuksen voi jättää myös ruotsin tai englannin kielellä.
Apuraha on käytettävä helmikuun 2017 loppuun mennessä. Apurahan voi käyttää vain hakemuksessa mainittuihin kuluihin, joista pitää olla kuitit. Sitä ei voi käyttää ruokailukustannuksiin eikä ansiomenetyskorvauksiin tai päivärahoihin. Apurahaa ei myöskään myönnetä laitehankintoihin.
Hakemuksiin sovellettavat karenssit:
Sekä 800 että 1500 euron apurahat: viisi vuotta edelliseen RTTL:n koulutusrahaston apurahaan.
1500 euron apurahoihin lisäksi: kolme vuotta apurahoihin, joissa RTTL:n edustajat ovat mukana päättämässä (esim. Koura ja Jokes).
Tulosta hakulomake osoitteesta:
http://www.rttl.fi/@Bin/145893/Apurahahakulomake.pdf

Hakemuksen on oltava perillä 26.11. 2015 klo 16:00 mennessä. Myöhästyneitä, faksilla tai sähköpostilla lähetettyjä hakemuksia ei käsitellä. Kuoreen merkintä \”koulutusapuraha\”. Osoite: RTTL toimisto, PL 76, 00024 Yleisradio

Lopuksi: Toivon kovasti, että tapaan teitä jäseniä FAOn pikkujouluissa! Kyse on siis ilmaisesta huvista ja ohjelmallisesta illanvietosta, jossa on mahdollista myös vapaamuotoiseen seurusteluun. Tulkaa vaikka suunnittelemaan Albanian matkaa!

Kirsi Mattila
FAOn puheenjohtaja
kirsimattila(a)kolumbus.fi

Scroll to Top