Toimittajat ilman rajoja listasi maailman tiedonvälityksen sankarit

Sananvapauspäivän (3.5) johdosta kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja listaa 100 tiedonvälityksen sankaria. 

He ovat työllään rohkeasti toimineet Kansainvälisen ihmisoikeusjulistuksen mukaan, etsineet ja välittäneet tietoja ympäri maailmaa. He ovat toimineet meidän kaikkien hyväksi. He ovat meille hyviä esimerkkejä, joista voimme ottaa mallia. \"\"

\”Sananvapauspäivänä meidän tulee kunnioittaa toimittajia ja bloggaajia, jotka uskaltavat päivästä toiseen kertoa meille totuuden vaarantaen oman henkensä ja turvallisuutensa. Ilman heitä sana ei olisi vapaa ja kriisien ratkaiseminen olisi mahdotonta.

Listalle eivät tietenkään ole mahtuneet kaikki toimittajat, ammattilaiset ja ei-ammattilaiset, jotka säännöllisesti kertovat meille maailman tapahtumista. Tällä uudelle sananvapausaloitteella haluamme tukea ja kannustaa tiedonvälittäjiä yleisesti – ei vain heitä, jotka ovat joutuneet työssään vaikeuksiin.\”  – Christian Sundgren, Toimittajat ilman rajoja, Suomi.

Lista englanniksi: http://heroes.rsf.org/en/

Lista ranskaksi: http://heroes.rsf.org/fr/

Scroll to Top