Puheenjohtajan terveiset, Maaliskuu 2014

Tervehdys kaikille,

Kevään merkit ovat vahvoina ilmassa. Yksi niistä on yhdistysten vuosikokoukset ja toinen Pohjoismainen freeseminaari, jonka Jokes-stipendit ovat nyt haussa. FAOn vuosikokouksessa valittiin uusi hallitus, ja siihen nyt ensimmäistä kertaa myös kaksi opiskelijajäsentä! Maaliskuun alusta FAOn jäseniksi siirtyi yli 60 opiskelijaa, ja meitä on nyt 450.

Tässä tervehdyksessä:

 • Uusi hallitus ja muut sääntömääräiset
 • Freeseminaari Tanskassa: Hae JOKES-stipendiä
 • FAOn oma koulutus 25.4.: Epävarmuuden sietäminen
 • Liitto kouluttaa freelancereita: Verkostoidu 24.4.!
 • Osallistu toimittajien ASLAK-varhaiskuntoutukseen!
 • Kulttuuriyrittäjyysprojektin vero- ja eläketilaisuus keskiviikkona 26.3.
 • Kulttuuriyrittäjyysprojektin uudet, ilmaiset luennot
 • Tiedottaminen eläkeläisille

UUSI HALLITUS JA MUUT SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

FAOn vuosikokous sujui perinteisissä merkeissä, mutta kahden opiskelijajäsenen valitseminen FAOn hallitukseen kertoo kuitenkin siitä, että maailma muuttuu!

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Kirsi Mattila ja hallituksen jäseninä jatkavat Nina Donner, Michael Hutchinson Reis, Päivi Mustajärvi ja Sanna Väre. Uusina hallitukseen valittiin Miika Lauriala ja Kirsi Lassila sekä opiskelijoiden edustajina Inkeri Alatalo ja Ari Ojanperä. Hallituksen varajäseneksi siirtyi Tiina Harpf ja varoina jatkavat Tiina Madisson ja Aune Waronen; uutena varana aloittaa Juha Hakala.
FAO haluaa tarjota opiskelijoille heitä kiinnostavaa toimintaa ja palveluita. Hallitukseen valitut opiskelijajäsenet takaavat osaltaan sen, että yhdistys osaa vastata opiskelijoiden erityistarpeisiin.

Tilaisuuteen toivat tervehdyksensä MOTin puheenjohtaja ja RTTL:n varapuheenjohtaja Sari Korpela, YMTin puheenjohtaja Teija Voudinmäki, SJL:n työehtoasiamies Valtteri Aaltonen ja Pohjoismaisen yhteistyön koordinaattorit Iben Danielsen ja Mikael Hjuler.

Vuoden 2013 toimintakertomus löytyy täältä ja vuoden 2014 toimintasuunnitelma täältä.

 

FREESEMINAARI TANSKASSA – HAKEKAA STIPENDIÄ

Vuosikokouksen tanskalaiset vieraat kertoivat tämänvuotisesta Pohjoismaisesta freeseminaarista. Luvassa on jälleen huikean hauska ja korkeatasoinen freeseminaari  9.-11.5. – teemana tällä kertaa työlleen omistautuneet freejournalistit. Seminaarin omilla sivuilla kannattaa vierailla niin pääsee vähän jyvälle ohjelmasta: www.nordicfreelance.com.

Tarkkailkaa postianne, Pirjo lähettää (ellei ole jo lähettänyt) tietoa JOKES-stipendeistä sekä ilmoittautumisesta. Stipendi kattaa seminaarin ohjelman, majoituksen yhden hengen huoneissa ja ruokailut sekä 250 euron edestä matkakuluja.

Stipendiä pitää hakea 31.3. mennessä lähettämällä hakemus Pirjolle, pirjo.munck@yle.fi, ja ilmoittautuminen seminaariin pitää tehdä 9. huhtikuuta mennessä erityisellä ilmoittautumislomakkeella.

EPÄVARMUUDEN SIETÄMINEN 25.4.

Jo viime viestissä kerroin, että FAO järjestää psykologi Annukka Murron vetämän koulutuksen freelancereille tärkeästä aiheesta Epävarmuuden sietäminen.  FAO panostaa koulutukseen täysillä, ja ulkopaikkakuntalaisten matkat maksetaan. Koulutuspäivä on perjantai 25.4. ja koulutus alkaa kello 11. Neljän tunnin ajan Annukka Murron johdolla paneudumme aiheeseen, joka ei jätä ketään kylmäksi!

Opettele miten voit parantaa henkistä hyvinvointiasi jatkuvassa työelämän epävarmuudessa! Voimista stressinsietokykyjäsi! Opettele lukemaan kehojasi signaaleja!  Opi helppoja keinoja masennuksen ja pahoinvoinnin ennaltaehkäisyyn!

Tulkaa joukolla mukaan! Koulutuksen järjestäminen on iso panos pieneltä yhdistykseltämme, joten odotamme runsasta osanottoa. Osallistujat maksavat vain 15 euron omavastuun, joka kattaa lähinnä tarjoilun.

Ilmoittautua voi Pirjo Munckille, pirjo.munck@yle.fi.

Tiedoksenne myös, että SJL:n freeneuvottelukunta järjestää edellisenä iltana liiton tiloissa Hakaniemessä verkostoitumistapahtuman – voi olla hyvä idea yhdistää tapahtumiin osallistuminen!

 

YHTEISTYÖKUMPPANEITA, VERKOSTOITUMISTA

Tästäkin tapahtumasta oli jo viime tervehdyksessäni: Journalistiliiton freeneuvottelukunta järjestää siis torstaina 24.4. kello 16–19 Hakaniemessä (Säästöpankinranta 2 A, 7.krs.) verkostoitumisseminaarin, jossa yksinyrittäjä, osuuskuntalainen ja työryhmän jäsen kertovat kokemuksistaan. Olen itse lupautunut kertomaan kokemuksistani osuuskunnan jäsenenä ja 11 kollektiivista on tulossa joku kertomaan heidän yhteistyömuodoistaan. Journalistiliitto haluaa olla apuna freelancereiden yhteistyökuvioiden rakentamisessa. Jos olet kiinnostunut osuuskunnasta (jonka ehdoton etu on mahdollisten yhteisprojektien lisäksi se, että voit olla työttömyyskassan jäsen ja saada työttömyyskorvausta työttömyyden tai vajaatyöllisyyden kausilta), kannattaa tulla paikalle!

 

HYVIÄ UUTISIA: ASLAK-KUNTOUTUSTA TULOSSA!

Etelä-Suomen alueella toimiville toimittajille järjestetään ASLAK-varhaiskuntoutusta Siuntiossa. Ei siis tarvitse olla vielä romuna, riittää, kun fyysisesti tai henkisesti kokee työkykynsä olevan uhattuna. Kyse on ammatillisesti syvennetystä lääketieteellisestä kuntoutuksesta. Tarvitset B-lääkäritodistuksen ja sitten hakemus Kelalle!

Kurssijaksot:

 • 11.08.2014 – 15.08.2014
 • 27.10.2014 – 31.10.2014
 • 12.01.2015 – 17.01.2015
 • 03.08.2015 – 07.08.2015

Lisätietoja:
www.kela.fi/kuntoutus
Rauni Halttunen, puh. 050 4300 306, rauni.halttunen@avire.fi
Paula Kivekäs, puh. 0400 373 024, paula.kivekas@avire.fi

 

VERO- JA ELÄKETILAISUUS

Kulttuuriyrittäjyys-projekti järjestää vero- ja eläketilaisuus 26.3.2014 klo 16.30 HAAGA-HELIAn ammattikorkeakoulussa Pasilassa, Ratapihantie 13. Eikä maksa mitään. Kahvitarjoilu klo 16 alkaen. Alustajina ovat veroasiantuntija Raija Isotupa Verohallinnosta ja Eläkevakuutusyhtiö Eteran eläkeneuvoja.
Ilmoittaudu tilaisuuteen täällä >>>
https://digiumenterprise.com/answer/?sid=1154431&chk=7RC4TXW8
Lisätietoja Annika Evälä
annika.evala@haaga-helia.fi
tel. +358 40 488 7421

 

KULTTUURIYRITTÄJYYSPROJEKTIN UUDET KOULUTUKSET HUHTIKUUSSA

Kulttuuriyrittäjyysprojektin ohjelmaan on tullut muutoksia, uusia koulutuksia on tiedossa kaksi.

Loppukevään 2014 ohjelma

Lisätietoa hankkeesta, tarkemmat ohjelmatiedot ja ilmoittautuminen tilaisuuksiin osoitteessa: www.kulttuuriyrittajyys.fi

Nämäkin EU-tuetut tilaisuudet ovat maksuttomia.

ELÄKELÄISILLE TIEDOTTAMINEN

Minulle on tullut toive eläkkeellä olevalta faolaiselta, että FAO jatkaisi tiedotteiden lähettämistä eläkkeelle siirtymisestä huolimatta. Nämä Puheenjohtajan terveiset tulevat jo nyt kaikille jäsenille, mutta esimerkiksi koulutuksia koskevat ilmoitukset eivät nykyisen käytännön mukaan lähde eläkeläisille. FAOn hallitus päätti, että jos eläkeläinen kuitenkin toivoo saavansa kaikki tiedotteet, hän voi ilmoittaa asiasta asiamiehelle eli Pirjolle, pirjo.munck@yle.fi.

Kuten huomaatte FAOssa tapahtuu paljon kaikenlaista. Toivottavasti myös sellaista, mikä kiinnostaa jäsenistöä. Erityisesti odotan nyt omaa koulutustamme. Kaikki, joiden kanssa olen puhunut asiasta ovat kokeneet teeman epävarmuuden sietämisestä tärkeäksi – tulkaa siis mukaan, epävarmuuttakin on helpompi sietää yhdessä! Ja muistakaa hakea JOKES-stipendiä Tanskaan!

 

Kirsi Mattila
FAOn puheenjohtaja
kirsimattila@kolumbus.fi
040-5131829

 

 

 

 

Scroll to Top