FAO

Keitä me olemme?

Freelance-ammattiosastoon kuuluvat Radio- ja tv-toimittajien liiton (RTTL) freelance-jäsenet. Osa meistä on Yleisradiolle Yhtyneet-sopimuksen mukaisilla palkkioilla työskenteleviä freelancereita, osa määräaikaista kotitoimituksiinsa samaistuvaa väkeä, osa luovii erilaisten monenkirjavien freelance-työn muotojen välillä milloin palkansaajana ja milloin independent-yrittäjänä.

Teemme pääsääntöisesti töitä sähköiseen mediaan eli radioon, televisioon tai nettiin. Kuitenkin moni meistä myös kirjoittaa tai esimerkiksi opettaa. Olemme toimittajia, graafikkoja, av-kääntäjiä, kuvaajia, äänittäjiä ja leikkaajia – tai kaikkia näitä yhtaikaa. Freelancerin toimenkuva on usein laaja.

Me kaikki kuulumme Suomen journalistiliittoon (SJL), mutta Freelance-ammattiosasto on kotipesämme, joka tarjoaa tukea kiperissä tilanteissa. FAO:n kautta saamme myös äänemme kuuluville.

Suomen freelance-journalistit (SFJ) on puolestaan sisarjärjestömme journalistiliitossa. SFJ:hin kuuluvat kaikki pääasiassa lehdistölle työskentelevät freelancerit. Yhdessä FAO ja SFJ ajavat freelance-journalistien etua työelämässä ja liitossa. FAO ja SFJ ovat yhdessä olleet mukana laatimassa Liiton Freestrategiaa.

Suomen Journalistiliitto (SJL) jakaantuu useaan alayhdistykseen

Suomen Journalistiliitto (SJL) jakaantuu useaan alayhdistykseen

FAO tekee läheistä yhteistyötä muiden pohjoismaisten freelanceyhdistysten kanssa. Tärkein yhteistyön muoto on joka vuosi järjestettävä Pohjoismainen freelance-seminaari.