Käännöstoimisto SDI Media hakusaartoon

Av-käännösalan uudesta työehtosopimuksesta pois jäänyt käännöstoimisto, SDI Media on asetettu hakusaartoon. Journalistiliitto ja Akavan Erityisalat siis kehottavat, ettei SDI:lle haettaisi töihin.

Hakusaarto on voimassa 25.5.2015 lukien toistaiseksi. Kääntäjät vetosivat huhtikuun lopussa avoimella kirjeellä SDI Media Oy:n johtoon, jotta yhtiö tulisi mukaan historialliseen työehtosopimukseen, joka astui voimaan 1.5.

Av-kääntäjien työehtosopimuksen on allekirjoittanut jo neljä käännöstoimistoa, BTI Studios, Pre-Text, Rosmer International ja Stellar Text. Lisäksi työehtosopimuksen sopijaosapuolet ovat antaneet hyväksyntänsä Saga Vera Oy:n liittymiselle työehtosopimukseen. Liittymistä valmistellaan parhaillaan.

Lisätietoja antavat Akavan Erityisalojen edunvalvontayksikön päällikkö Helena Lamponen (040 631 7660) sekä SJL:n edunvalvontajohtaja Petri Savolainen (050 534 2485).

Scroll to Top