Kaksi jäsenkyselyä käynnissä! Voita lahjakortti

Hei hyvä jäsenistö,

Freelance-ammattiosastolla on käynnissä kaksi jäsenkyselyä, joihin toivotaan aktiivista osanottoa! Ensimmäinen kyselyistä kartoittaa Yhtyneet-sopimuksen määrittelemien minimipalkkioiden päälle maksettavien lisien yleisyyttä ja suuruutta. Toinen kysely taas Yleisradiossa verkkoon tehtävän työn yleistymistä ja verkkotyön maksukäytäntöjä.

1)

Yhtyneet-sopimuksen määrittelemien lisien maksamista koskeva kysely koskee kaikkia toimittajia, jotka ovat tehneet Yleisradioon työsuhteista freelancer-keikkaa; joko audiotyötä (radio, verkko, esimerkiksi podcastit) ja/tai audiovisuaalista työtä (televisio, verkkoon tehtävät videot) ja/tai Yhtyneet-sopimuksen mukaista tuntityötä (15 §).

Tässä linkki kyselyyn:

https://link.webropolsurveys.com/S/4EBCDC3B8BEB5F32

Vastaathan 7.5. mennessä.

2)

Yleisradiossa verkkoon tehtävän työn yleistymistä ja verkkotyön maksukäytäntöjä koskeva kysely koskee kaikkia niitä, jotka ovat kirjoittaneet Yleisradioon verkkojuttuja ja/tai ottaneet verkkojuttuihin liittyviä valokuvia. Kartoitamme sekä työsuhteista työtä että yrittäjätyötä, samoin kuin osuuskunnan, esimerkiksi Mediakunnan, kautta tehtyä työtä.

Linkki kyselyyn on tässä:

https://link.webropolsurveys.com/S/C8245BE1BF1E4D69

Yleisradiolle tehtävän freetyön työehtosopimuksessa eli Yhtyneet-sopimuksessa ei ole määritelty verkkojuttujen tai valokuvien palkkioita. Tämä kysely liittyy pyrkimykseen saada Yhtyneet-sopimukseen oma verkkoon tehtävää työtä koskeva palkkioliite, joka takaisi työlle asiallisen palkkiotason. Tämä auttaisi myös yrittäjiä pitämään hintatasonsa asiallisena.

Vastaathan 13.5. mennessä.

***

Kyselyihin vastataan nimettömästi ja niihin vastaamalla voi voittaa palkintoja! Arvomme nimittäin kummankin kyselyn yhteydessä Journalistiliittoon kuuluvien vastanneiden kesken S-ryhmän 150 euron lahjakortin. Jos haluat osallistua arvontaan, joudut luonnollisesti kertomaan yhteystietosi. Tässäkään tapauksessa vastauksia ei yhdistetä kenenkään vastanneen persoonaan. Jos et kuulu Journalistiliittoon, ja haluat osallistua arvontaan, kannattaa olla yhteydessä allekirjoittaneeseen.

Lahjakortin lisäksi arvotaan yhteensä neljä Marzia, ystäväni –dokumenttielokuvan DVD:tä ja neljä Afganistanissa käsintehtyä patalappua. Arvonta järjestetään toukokuussa erikseen ilmoitettavassa tilaisuudessa. Voittajille ilmoitetaan myös sähköpostitse ja palkinnot toimitetaan perille sopimuksen mukaan.

Kumpaankin kyselyyn vastaamiseen menee 5-40 minuuttia riippuen siitä, miten perusteellisesti kerrot työstäsi ja Yleisradion maksukäytännöistä kohdallasi.

Kiitos molempaan kyselyyn osallistumisesta!

Lisätietoja allekirjoittaneelta.

Kirsi Mattila

FAOn puheenjohtaja ja luottamusmies

kirsimattila@kolumbus.fi

040-5131829

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *