Journalistiliitto järjestää tilaisuuden av-käännöstoimistojen freelancereille 14.10.2017

Av-käännöstoimistojen freelancereille järjestetään tapaaminen lauantaina 14.10. klo 14 Helsingissä Journalistiliiton toimistolla. Tilaisuus on tarkoitettu sekä liiton jäsenille että liittoon kuulumattomille. Tarjolla on viiniä ja pientä purtavaa. Matkakuluja korvataan!

Tärkeimpiä teemoja ovat av-käännösalan tilanne syksyllä 2017, toimistojen freelancerien ja erityisesti työehtosopimusten ulkopuolella työskentelevien aseman parantaminen sekä ammattiliittojen kyky puuttua peliin ja ajaa jäsentensä asioita eri tavoin. Tilaisuuteen osallistuu Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Av-käännöstoimistojen freelancereille tehtiin vuodenvaihteessa kysely, joka tavoitti suuren osan työvoimasta. Vastanneista yli 98 prosenttia piti alan tilanteen kohentamista tarpeellisena, ja yhdeksän kymmenestä sanoi, ettei aio pysyä alalla, jos palkkiot heikkenevät entisestään. Suuri enemmistö oli valmis toimimaan asioiden parantamiseksi. Viime vuosina av-käännöstoimistoille on tarjottu mahdollisuutta kohentaa alan tilannetta työehtosopimusten kautta, mutta useimpien freelancerien palkkiot ovat juuttuneet pohjamutiin.

Av-käännösalalle tarvitaan muutosta.

Tervetuloa kuulemaan alan tilanteesta, keskustelemaan av-kääntäjien tulevaisuudesta ja rentoutumaan kollegojen seurassa. Ilmoittaudu mieluiten heti – mutta viimeistään 9.10. mennessä, jotta tarjottavaa varmasti riittää.

Illan myötä tapaamista jatketaan rennoissa merkeissä jossakin läheisessä ravintolassa.

Aika: Lauantai 14.10.2017 klo 14.

Paikka: Journalistiliiton toimisto, 7. krs., Säästöpankinranta 2, Helsinki. Käytä ovisummeria!

Ilmoittautumiset: https://www.rttl.fi/tapahtumat/ilmoittaudun-av-kaannostoimistoj/

Lisätiedot: Jukka Sorsa, jfsorsa@gmail.com, 050 349 7351.

MATKAKULUJA KORVATAAN

Journalistiliitto hyvittää pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevien jäsenten matkakuluja. Matkakulut korvataan takautuvasti myös uusille jäsenille, jos jäsenhakemus on jätetty viimeistään 14.10.

Matkakuluja korvataan halvimmalla kulkuvälineellä 150 euroon asti kuitteja vastaan. Jos halvimmaksi tulee oma auto, kilometrikorvaus on 0,20 euroa.

Jäseneksi liittymisestä ja jäseneduista kerrotaan sivulla https://journalistiliitto.fi/fi/jasenyys/jaseneksi-journalistiliittoon/ . Halutessasi saat lisätietoja sähköpostitse osoitteesta jasenasiat@journalistiliitto.fi tai puhelimitse arkisin klo 9–11.30 numerosta 050 366 3501 tai 040 752 5372. Jäsenmaksu on kokonaan verovähennyskelpoinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *