Itsensätyöllistäjien asema paneelien puitavana Pasilassa 7.4. ja 11.4.

Pasilan RTI-talon auditoriossa järjestetään paneelikeskustelu itsensätyöllistäjien asemasta perjantaina 7.4. klo 17 ja Freetyö Ylessä -tilaisuus 11.4. klo 15. Lisätietoa molemmista tapahtumista alla:
Paneelikeskustelu itsensätyöllistäjien asemasta perjantaina 7.4. klo 17 RTI-talon auditoriossa
 
Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton av-kääntäjien jaosto yhteistyössä Radio- ja televisiotoimittajien liiton ja Käännösalan asiantuntijoiden kanssa järjestää keskustelutilaisuuden itsensätyöllistäjien asemasta perjantaina 7.4.2017 klo 17. Tilaisuus pidetään Pasilassa RTI-talon auditoriossa osoitteessa Uutiskatu 2.

Itsensätyöllistäjillä tarkoitetaan yrittäjämäisesti työtään tekevien monilukuista ja alati kasvavaa joukkoa, johon voidaan lukea esimerkiksi freelancerit, yksinyrittäjät, näennäisyrittäjät, ammatinharjoittajat ja apurahansaajat. Itsensätyöllistäjät toimivat usein perinteisen palkkatyön ja varsinaisen yrittäjyyden välimaastossa. Heidän asemaansa on liitetty epävarma sosiaaliturva, heikko neuvotteluasema työmarkkinoilla ja monen kohdalla pienituloisuus. Toisaalta itsensätyöllistäjäksi myös hakeudutaan.

Journalistisilla aloilla itsensätyöllistäjyys on hyvin yleistä, ja av-käännösalalla itsensätyöllistäjät tekevät nykyään kaikesta työstä valtaosan.

– Pitääkö itsensätyöllistäjien oloja parantaa?
– Mihin suuntaan tuulet Suomessa puhaltavat?
– Mitä on tehtävissä, ja miten pian?

Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia huhtikuun ensimmäisenä perjantaina. Tervetuloa seuraamaan keskustelua!

Aiheesta keskustelevat:
Outi Alanko-Kahiluoto, Vihreän liiton kansanedustaja
Li Andersson, kansanedustaja, Vasemmistoliiton puheenjohtaja
Laura Haapala, toimittaja, tietokirjailija ja väitöskirjatutkija
Tarmo Hietamaa, työtön kääntäjä ja jatko-opiskelija
Helena Lamponen, Akavan Erityisalojen edunvalvontayksikön päällikkö
Petri Savolainen, Journalistiliiton edunvalvontajohtaja.

Keskustelua vetää Suomen freelance-journalistien toiminnanjohtaja Anna Kähkönen.

Tilaisuus on yleisölle avoin.

Freetyö Ylessä -tilaisuus RTI-talon auditoriossa tiistaina 11. huhtikuuta klo 15-17

FAO ja YOT ovat kutsuneet paikalle tekijöitä, tuottajia ja tilaajia – siis niitä, jotka ostavat juttuja Yhtyneet-freelancereilta tai tilaavat ohjelmia itsensätyöllistäjiltä.

Etsimme vastauksia kysymyksiin, miten ja kenelle tarjota juttuideoita Yleisradiossa? Millaiset juttuideat menevät kaupaksi? Löytyykö Yhtyneet-töitä, jos määräaikaisuus Ylessä lakkaa? Olisiko Mediakunta ratkaisu?

Paneeliin ovat varmistuneet Ylestä Minna-Mari Parkkinen, Alex Fager ja Sampo Mäkelä. Lisää panelisteja varmistuu huhtikuun alkuun mennessä. Paneelin vetää FAOn luottamusmies Ingrid Svandfeldt.

Myös Mediakunnan toiminnanjohtaja Maiju Mitrunen on paikalla vastaamassa kysymyksiin. Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden Arto Nieminen ja Ylen HR-päällikkö Sami Toiviainen puolestaan vetävät keskustelua yhteen.

Pientä suolaista tarjolla jo 14.30 eteenpäin. Tarjoilun varmistamiseksi ilmoittaudu 5.4. mennessä tästä linkistä: https://www.rttl.fi/tapahtumat/ilmoittaudun-freetyo-ylessa-tila/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *