Hallitus

HALLITUS FAOn vuosikokouksessa 2017 valittiin uusi hallitus. Mukana on kahdeksan vanhaa ja neljä uutta jäsentä. Hallituksen jäseniä ovat Irmeli Heliö, Miika Lauriala, Tiina Madisson, Eero Mattila, Kalle Niemi, Katri Nisula, Hanna Onttonen ja Mirjami Ylinen. Varajäseniksi valittiin Pietari Kylmälä, Maria Kynsijärvi, Jukka Sorsa ja Titta Vilpa.

Kirsi Mattila

Kirsi Mattila

Kirsi Mattila, puheenjohtaja
kirsimattila(a)kolumbus.fi p. +358405131829

Olen Kirsi Mattila, Freelance-ammattiosaston puheenjohtaja. Käsikirjoitan, ohjaan, toimitan ja tarvittaessa myös kuvaan ja leikkaan. Teen videoita monenlaisille asiakkaille, ja jos rahoitus järjestyy, teen dokumenttielokuvia.

Ammattiyhdistystoiminnassa pidän freelancereiden asiaa esillä – niin työsuhteisten kuin yrittäjien. Itse olen mukana osuuskunnassa. Lisätietoja työstäni: www.icebreakerproductions.fi

 

Hanna Onttonen

Hanna Onttonen

Hanna Onttonen, varapuheenjohtaja
hanna_onttonen(a)hotmail.com

Olen freelancetoimittaja, valmistunut medianomiksi Metropolian elokuva- ja tv-linjalta. Olen työskennellyt monipuolisesti viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä jo kymmenen vuoden ajan. Toimitan, juonnan ja ohjaan – tuotannon tai tapahtuman mukaan. Freelancerina toimimisen kautta erilaiset työsopimukset ja työolosuhteet ovat tulleet tutuiksi. Olen työskennellyt Ylellä ja Maikkarilla, sekä erilaisissa tuotantoyhtiöissä projektiluontoisesti. Minua kiinnostavia asioita ovat alalle valmistuvien työllistyminen sekä freelancetoimittajien palkkiot. Hallituksessa olen mukana kolmatta vuotta ja odotan innolla vuoden aikana eteeni tulevia mahdollisuuksia ja haasteita.

Irmeli Heliö, jäsen
irmeli.helio(a)gmail.com

Olen Irmeli Heliö, Freelance-ammattiosaston varajäsen. Vuoteen 2006 asti olen ollut Yle Tv2:ssa. Ohjannut draamoja, klassisen musiikin monikamertuotantoja, asiaohjelmia makasiineja sekä toimittanut dokumenttisarjaa. Freelancerina olen ollut vuodesta 2006 alkaen. Käsikirjoitan, ohjaan, toimitan ja teen dokumentteja, joita myös itse kuvaan. Teen myös mainosvideoita erilaisille asiakkaille. Ammattiyhdistystoiminnassa freelancerin taloudellinen asema ja työsuhdeturva on asioita, jotka nykyisessä mediamurroksessa tarvitsevat vahvaa ammattiosastoa.

Miika Lauriala

Miika Lauriala

Miika Lauriala, hallituksen jäsen miika.lauriala(a)gmail.com

Musiikkitoimittajana Yleisradiossa vuodesta 2006. Työskennellyt myös kulttuuritoimituksessa, Ylen viestintäosastolla, Kirkon tiedotuskeskuksessa ja Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksessa. Freelancereiden ja määräaikaisten toimittajien taloudellinen asema ja työsuhdeturva on usein heikko. Viestintäkentän mylleryksessä free-työn määrä kasvaa. Siksi tarvitaan osaavaa ja hereillä olevaa Freelance-ammattiosastoa.

 

Tiina Madisson

Tiina Madisson

Tiina Madisson, hallituksen jäsen madissontiina(a)gmail.com

Olen graafiseen viestintään erikoistunut suunnittelija, jolla on kymmenen vuoden kokemus markkinointiviestinnästä ja graafisesta suunnittelusta. Erikoisosaamisena 3D-suunnittelu ja animointi. Graafisen suunnittelun lisäksi ohjaan dokumenttielokuvia.

 

 

Eero Mattila, hallituksen jäsen
eero.mattila(a)nic.fi

Tiedot päivitetään myöhemmin.

Kalle Niemi, hallituksen jäsen
kalle.niemi55(a)gmail.com

Tiedot päivitetään myöhemmin.

Katri Nisula, hallituksen jäsen
katri.nisula(a)sverigesradio.se

Tiedot päivitetään myöhemmin.

Mirjami Ylinen, hallituksen jäsen
mirjami.ylinen(a)gmail.com

Olen av-kääntäjä, ja olen suomentanut Ylen englannin- ja espanjankielistä ohjelmistoa vuodesta 2008. Pari vuotta myöhemmin aloin tehdä myös ohjelmatekstityksiä eli tekstittää suomenkielistä ohjelmistoa suomeksi. Suomennan ja tekstitän hyvin monenlaisia ohjelmia: draamasarjoja, elokuvia, dokumentteja, musiikkiohjelmia ja myös uutisia.

Faon hallituksessa olen nyt mukana ensimmäistä kertaa. Ay-toiminnassa pidän tärkeimpänä kohtuullisten työehtojen turvaamista työntekijöille. Monien ulkoistusten myötä av-käännösala on elänyt kohtalonhetkiään viime vuodet, ja koko ammatti on vaarassa luisua halpatyöksi. Sen kehityskulun kääntämiseen tarvitaan kääntäjien yhteistyötä.

Pietari Kylmälä, varajäsen

Tiedot päivitetään myöhemmin.

Maria Kynsijärvi, varajäsen

Tiedot päivitetään myöhemmin.

Jukka Sorsa, varajäsen

Tiedot päivitetään myöhemmin.

Titta Vilpa, varajäsen

Tiedot päivitetään myöhemmin.