Hallitus

HALLITUS FAOn vuosikokouksessa 2017 valittiin uusi hallitus. Mukana on seitsemän vanhaa ja neljä uutta jäsentä. Hallituksen jäseniä ovat Irmeli Heliö, Pietari Kylmälä, Kalle Niemi, Katri Nisula, Jukka Sorsa, Mirjami Ylinen, Mari Lukkari ja Ingrid Svanfeldt
Varajäseniksi valittiin Jani Tanskanen, Jaakko Sauvola, Tapani Niemi.

Kirsi Mattila

Kirsi Mattila

Kirsi Mattila, puheenjohtaja
kirsimattila(a)kolumbus.fi p. +358405131829

Olen Kirsi Mattila, Freelance-ammattiosaston puheenjohtaja. Käsikirjoitan, ohjaan, toimitan ja tarvittaessa myös kuvaan ja leikkaan. Teen videoita monenlaisille asiakkaille, ja jos rahoitus järjestyy, teen dokumenttielokuvia.

Ammattiyhdistystoiminnassa pidän freelancereiden asiaa esillä – niin työsuhteisten kuin yrittäjien. Itse olen mukana osuuskunnassa. Lisätietoja työstäni: www.icebreakerproductions.fi

 

Irmeli Heliö, jäsen
irmeli.helio(a)gmail.com

Olen Irmeli Heliö, Freelance-ammattiosaston varajäsen. Vuoteen 2006 asti olen ollut Yle Tv2:ssa. Ohjannut draamoja, klassisen musiikin monikamertuotantoja, asiaohjelmia makasiineja sekä toimittanut dokumenttisarjaa. Freelancerina olen ollut vuodesta 2006 alkaen. Käsikirjoitan, ohjaan, toimitan ja teen dokumentteja, joita myös itse kuvaan. Teen myös mainosvideoita erilaisille asiakkaille. Ammattiyhdistystoiminnassa freelancerin taloudellinen asema ja työsuhdeturva on asioita, jotka nykyisessä mediamurroksessa tarvitsevat vahvaa ammattiosastoa.

Pietari Kylmälä, hallituksen jäsen
pietari.kylmala(a)yle.fi

Olen kulttuuritoimittaja ja toista vuotta FAOn hallituksessa. Olen toimittanut juttuja ennen kaikkea radioon, mutta viime aikoina myös kirjoittanut yhä enemmän. Epätyypillisissä työsuhteissa olevien työläisten asema on sydäntäni lähellä. Epätyypillisyys on kaikkein tyypillisin työn muoto nykyään, siksi työehtojen valvomiseen pitää kiinnittää erityistä huomiota.

Mari Lukkari, hallituksen jäsen
Lukkari.m(a)gmail.com

Valmistuin filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 2015.
Historian pääaineopinnot ja yliopiston journalistiikan linja koulivat
minusta monipuolisen toimittajan televisioon, radioon sekä netti- ja
printtipuolelle. Työkokemusta minulla on sanomalehtien lisäksi ympäri
Yleisradiota alueuutisista pääuutisiin ja yöradioon, ajankohtaispuolella
Ajankohtaisesta Kakkosesta ja Silminnäkijästä. Lopullisesti olen
hurmioitunut radiosta ja dokumenteista. Erityispainopisteinäni ovat
vankilat ja Berliini. Miksi mukaan ay-toimintaan? Freelancer-toimittajien on yhdistyttävä!

Tiina Madisson

Tiina Madisson

Tiina Madisson, hallituksen jäsen madissontiina(a)gmail.com

Olen graafiseen viestintään erikoistunut suunnittelija, jolla on kymmenen vuoden kokemus markkinointiviestinnästä ja graafisesta suunnittelusta. Erikoisosaamisena 3D-suunnittelu ja animointi. Graafisen suunnittelun lisäksi ohjaan dokumenttielokuvia.

 

 

Kalle Niemi, hallituksen jäsen
kalle.niemi55(a)gmail.com

Tiedot päivitetään myöhemmin.

Tapani Niemi, varajäsen
tapani(at)lappomania.fi

Toimitan radio- ja tv-juttuja sekä dokumentteja, kirjoitan tietokirjoja ja artikkeleita, valo- ja videokuvaan ja teen verkkomediaa. Koulutan tarinankertojia ja kerron matkailijoille tarinoita vanhan Lapin historiasta. Minulla on siis kymmenen ”virkaa” mutta vaivainen yksi leipä. FAOssa haluan keskittyä koulutusasioihin ja auttaa kollegoja ottamaan disruptiivinen ”luova tuho” haltuun ennen kuin se on liian myöhäistä.

Katri Nisula, hallituksen jäsen
katri.nisula(a)sverigesradio.se

Olen Katri Nisula ja Freelance-ammattiosaston hallituksen jäsen. Lisäksi olen FAO:n edustajana sananvapautta maailmalla tukevan Viestintä ja Kehitys –säätiön eli Vikesin hallituksessa. Työskentelen freelance-pohjaisena Suomen kirjeenvaihtajana Sveriges Radio Sisuradiossa, joka on Ruotsissa kuuluva suomenkielinen julkisen palvelun radiokanava. Ammattiyhdistystoiminta kiinnostaa minua, koska haluan olla mukana parantamassa freelancereiden ja erityisesti yksin yrittävien asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Mirjami Ylinen, hallituksen jäsen
mirjami.ylinen(a)gmail.com

Olen av-kääntäjä, ja olen suomentanut Ylen englannin- ja espanjankielistä ohjelmistoa vuodesta 2008. Pari vuotta myöhemmin aloin tehdä myös ohjelmatekstityksiä eli tekstittää suomenkielistä ohjelmistoa suomeksi. Suomennan ja tekstitän hyvin monenlaisia ohjelmia: draamasarjoja, elokuvia, dokumentteja, musiikkiohjelmia ja myös uutisia.

Ay-toiminnassa pidän tärkeimpänä kohtuullisten työehtojen turvaamista työntekijöille. Monien ulkoistusten myötä av-käännösala on elänyt kohtalonhetkiään viime vuodet, ja koko ammatti on vaarassa luisua halpatyöksi. Sen kehityskulun kääntämiseen tarvitaan kääntäjien yhteistyötä.

 

 

 

Jaakko Sauvola, varajäsen

Tiedot päivitetään myöhemmin.

Jukka Sorsa, varajäsen

Tiedot päivitetään myöhemmin.

Jani Tanskanen, varajäsen
jani.tanskanen(a)gmail.com

Olen kulttuuriin ja erityisesti kirjallisuusaiheisiin erikoistunut radio- ja nettitoimittaja. Työskentelen lähinnä Ylen Kulttuuriohjelmat-yksikölle ja Yle Radio 1:lle. Vastavalmistuneena maisterina tuon ammattiyhdistystoimintaan siirtymävaiheen ja aloittelijoiden äänen. Minua kiinnostaa Yhtyneet-sopimus, ja tahdon, että me toimittajina saamme tekemästämme työstä oikeanlaisen palkan. Koulutukseltani olen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja.